Usred vrućine, usred ljeta, najviše mi paše Talianetta
Ti nama Talianetta recept, mi tebi Talianetta paket
Za vas smo pripremili:
1 glavna nagrada tjedno: paket s dva ručnika, dvije vodootporne torbice za mobitel i dvije boce za vodu + 4 Talianetta proizvoda
30 nagrada tjedno: paket s ručnikom, vodootpornom torbicom za mobitel i bocom za vodu + 2 Talianetta proizvoda
Svaki tjedan Talianetta nagrade stižu na 31 adresu diljem Hrvatske!
Kada je vani vruće, baš se nikome ne stoji za štednjakom – ali se, usprkos tome, svima fino jede. I zato bila bi šteta, ne biti tim Talianetta: uživati u finim okusima na čiju pripremu treba maksimalno 15 minuta.
Uključite se u naš kreativni natječaj, pripremite sebi Talianetta obrok - nama pošaljite fotografiju na kojoj se vidi Talianetta vrećica i opis svog obroka. Najkreativnije Talianetta fotografije i recepte nagrađujemo Talianetta paketom.
Kreativni natječaj traje od 1. 7. do 18. 8. 2024.
Sudjelovati
možete samo jednom. U slučaju više prijava iste osobe, u obzir
će se uzimati samo prva.
Pravila kreativnog natječaja pročitajte ovdje.
Natječaj je završen.
Koja ti Talianetta najviše paše?
Talianetta je sinonim za tjestenine koje se spremaju jednostavno i
brzo, a jako su fine. Iza tog prepoznatljivog imena krije se deset
super jela i bogatstvo okusa među kojima će svatko pronaći svoju
omiljenu tjesteninu. Isprobati ih vrijedi sve, ali koja Talianetta
će najviše prijati tebi?
Riješi zabavni test i saznaj!
Tjestenina sA 4 sira na brački način
Sastojci:
1 vrećica Talianetta tjestenine sa 4 sira
sušene smokve
orasi
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Za posluživanje:
2 žlice naribanog parmezana
Skuhajte Talianetta tjesteninu sa 4 vrste sira prema uputama na
pakiranju. Dok se Talianetta tjestenina sa 4 sira kuha,
nasjeckajte sušene smokve i orahe. Na zagrijanu tavu dodajte malo
maslinovog ulja i popržite sušene nasjeckane smokve i orahe.
Posluživanje:
Na Talianetta tjesteninu sa 4 sira dodajte malo prženih smokava i
oraha. Sve prelijte s još malo ekstra djevičanskog maslinovog
ulja.
Makaroni Napoletana s osvježavajućom salatom od krastavaca
Sastojci:
1 vrećica Talianetta Makaroni Napoletana
svježi krastavac
kiselo vrhnje
svježi kopar
sol i crni papar
Skuhajte Talianetta Makarone Napoletana prema uputama na pakiranju
za samo 5 minuta. Dok se Talianetta Makaroni Napoletana kuhaju, uz
pomoć mandoline za rezanje povrća narežite krastavce na tanke
ploške. Narezane krastavce pomiješajte s kiselim vrhnjem,
nasjeckanim svježim koprom. Začinite sa soli i crnim paprom po
vlastitom ukusu.
Posluživanje:
Brze i jednostavne Makarone Napoletana u finom umaku od rajčice
poslužite uz osvježavajuću salatu od krastavaca s vrhnjem i
uživajte u ljetnim okusima čak i kad ste u žurbi!
Mac'n'cheese sa slavonskim twistom
Sastojci:
1 vrećica Talianetta Mac'n'cheese
kulen
krušne mrvice
peršin
Skuhajte Talianetta tjesteninu Mac'n'cheese prema
uputama na pakiranju. Trebat će vam samo 10 minuta! Nekoliko šnita
kulena narežite na trake i prepecite na zagrijanoj tavi nekoliko
minuta. Dodajte dvije žlice krušnih mrvica i pržite još minutu,
dvije dok kulen postane hrskav, s krušne mrvice zlatne boje.
Posluživanje:
Talianetta tjesteninu Mac'n'cheese pospite s prženim
kulenom i krušnim mrvicama kako biste ovom američkom klasiku dali
zanimljivi slavonski twist! Na kraju, dodajte malo nasjeckanog
svježeg peršina radi boje i svježine.
Carbonara sa šparogama u pršutu
Sastojci:
1 vrećica Talianetta tjestenine Carbonara
šparoge
pršut
crni papar
mediteransko začinsko bilje
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Dok se pećnica zagrijava, operite
šparoge, osušite ih te odstranite donji vlaknasti dio podanka.
Kriške pršuta prerežite na pola i svaku šparogu omotajte polovicom
kriške pršuta. Omotane šparoge poslažite na lim za pečenje obložen
papirom za pečenje tako da krajnji rub kriške pršuta okrenete
dolje kako bi se „zapečatio“. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C
7-8 minuta. Šparoge zatim uz pomoć kista premažite masnoćom koju
je pustio pršut, začinite ih paprom i mediteranskim začinskim
biljem pa vratite u pećnicu na još 7-8 minuta, dok ne omekšaju.
Dok se šparoge omotane pršutom peku, pripremite Talianetta
tjesteninu Carbonara prema uputama na pakiranju.
Posluživanje:
Servirajte Talianetta tjesteninu Carbonara s nekoliko šparoga u
pršutu. Jedno pakiranje Talianetta tjestenine Carbonara bit će
dovoljno za dvije osobe. Ako kuhate za cijelu obitelj, samo
prilagodite količinu ovisno o broju okupljenih za stolom i
uživajte u jako brzom, ali jako finom ručku ili večeri.
Makaroni Bolognese uz Caprese salatu
Sastojci:
1 vrećica Talianetta Makarona Bolognese
Mozzarella
Rajčica
svježi bosiljak
maslinovo ulje
krema na bazi balzamičnog octa
sol i papar
parmezan
Skuhajte Talianetta Makarone Bolognese prema uputama na pakiranju.
Osam minuta, koliko je potrebno da se skuhaju Talianetta Makaroni
Bolognese, bit će vam dovoljno za pripremu Caprese salate.
Narežite mozzarellu i rajčicu na tanke ploške. Posložite ih na
tanjur, dodajte listiće svježeg bosiljka. Začinite kombinacijom
maslinovog ulja, kreme na bazi balzamičnog octa, soli i papra.
Posluživanje:
Servirajte Talianetta Makarone Bolognese uz naribani parmezan i
Caprese salatu. Savršeni spoj klasika kojem ćete se uvijek iznova
vraćati!
Rezanci u umaku od gljiva uz dodatak tartufate
Sastojci:
1 vrećica Talianetta rezanaca u umaku od gljiva
2 žličice istarske tartufate
ekstra djevičansko maslinovo ulje
parmezan
Skuhajte Talianetta rezance u umaku od gljiva prema uputama na
pakiranju.
Nakon samo 5 minuta, vaši Talianetta rezanci u umaku od gljiva bit
će gotovi. Nakon kuhanja, u rezance u umaku od gljiva umiješajte
dvije žličice istarske tartufate i uživajte u klasičnom mirisu i
okusu istarske kuhinje.
Posluživanje:
Aromantične rezance u umaku od gljiva i tartufate prelijte s malo
vrhunskog maslinovog ulja. Na kraju, nemojte zaboraviti dodati
malo svježe naribanog parmezana.
Kozice uz tjesteninu sa špinatom i sirom
Sastojci:
1 vrećica Talianetta tjestenine sa špinatom i sirom
250g svježih repova kozica
1 režanj češnjaka
50ml suhog bijelog vina
sok pola limuna
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i svježe mljeveni papar
Skuhajte Talianetta tjesteninu sa špinatom i sirom uz povremeno
miješanje. Vaša tjestenina bit će gotova za samo 10 minuta što će
vam biti dovoljno na pripremite kozice.
Za pripremu kozica, malo maslinovog ulja zagrijte u tavi na
srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjecani češnjak, a kad
češnjak postane aromatičan dodajte kozice. Kozice pecite dvije,
tri minute na svakoj strani. Podlijte ih s bijelim vinom te malo
pojačajte vatru. Kad je alkohol iz vina ishlapio, ugasite vatru i
dodajte sol, svježe mljeveni papar i sok od pola limuna.
Posluživanje:
Talianetta tjesteninu sa špinatom i sirom podijelite u dva
tanjura, dodajte pola kozica svakoj porciji i uživajte u ovom
savršenom ljetnom obroku uz čašu bijelog vina.
Tjestenina Milaneze i najfinija pohana piletina
Sastojci:
1 vrećica Talianetta tjestenine Milaneze
350g pilećih prsa
80g panko mrvica
1 žličica češnjaka u granulama
½ žličice slatke paprike
1 žličica soli
¼ žličice papra
1 jaje
ulje za prženje
zelena salata
Pileća prsa razrežite po dužini na pola kako biste dobili filete
jednake veličine. U jednoj posudi razmutite jaje. U drugoj posudi
pomiješajte panko mrvice, češnjak u granulama, slatku papricu, sol
i papar. Svaki odrezak umočite u razmućeno jaje, a potom uvaljajte
u smjesu panko mrvica i začina.
Piletinu pržite u zagrijanom dubokom ulju oko četiri, pet minuta
sa svake strane. Kada porumeni sa svih strana, izvadite ga na
kuhinjski papir koji će upiti višak masnoće.
Dok pržite meso, pripremite Talianetta tjesteninu Milaneze prema
uputama na vrećici
Posluživanje:
Talianetta tjesteninu Milaneze i hrskavu pohanu piletinu
servirajte uz zelenu salatu. Dobar tek!
Tjestenina Wok Thai Curry piletina i osvježavajuća salata
Sastojci:
1 vrećica Talianetta Wok tjestenina Thai Curry piletina
1 krastavac
2 rajčice
½ ljubičastog luka
svježi sjeckani peršin
½ žličice soli
¼ žličice chilija u prahu
prstohvat šećera
sok ½ limuna
Započnite s pripremom osvježavajuće i spicy salate. Krastavac,
rajčicu i ljubičasti luk nasjeckajte na kockice i ubacite u zdjelu
za salatu. Dodajte sol, chili u prahu, svježi sitno sjeckani
peršin, sol, šećer i sok pola limuna i sve dobro pomiješajte.
Stavite poklopac ili prozirnu foliju i salatu stavite u hladnjak
kako bi se okusi povezali, a salata bila osvježavajuće hladna.
Za to vrijeme, pripremite Talianetta Wok tjesteninu Thai Curry
piletina. U tavi za Wok zagrijte 380 ml vode i dodajte sadržaj
vrećice. Kuhajte 5 minuta dok se tekućina ne upije, uz povremeno
miješanje.
Posluživanje:
Izvadite salatu iz hladnjaka i poslužite ju kao osvježavajući
prilog uz Talianetta Wok tjesteninu Thai Curry piletina!
Tjestenina sa 4 vrste sira i 3 vrste bundeve
Sastojci:
1 vrećica Talianetta tjestenine sa 4 vrste sira
½ hokaido bundeve
2 žlice bučinih sjemenki
2 žlice međimurskog domaćeg bučinog ulja
sol
svježe mljeveni papar
Hokaido bundevu ogulite i narežite na tanke ploške. Ploške
poslažite na papir za pečenje, premažite uljem i pecite na 180°C
oko 25 minuta.
Dok se bundeva peče, na zagrijanoj tavi tostirajte bučine
sjemenke. Tostirane bučine sjemenke ostavite da se ohlade.
Talianetta tjesteninu sa 4 vrste sira pripremite prema uputama na
pakiranju.
Posluživanje:
Talianetta tjesteninu sa 4 vrste sira servirajte u dubokom tanjuru
i na nju stavite pečene ploške hokaido bundeve. Posipajte
tostirane bučine sjemenke i sve prelijte domaćim bučinim uljem.
Pad Thai na mediteranski način
Sastojci:
1 vrećica Talianetta Wok tjestenina sweet & spicy povrće
1 tikvica
mladi špinat
crne i zelene masline
mladi luk
2 jaja
maslinovo ulje
Nasjeckajte tikvicu, mladi luk, crne i zelene masline. Na malo
maslinovog ulja, dinstajte tikvicu uz povremeno miješanje. Dok se
tikvica dinsta, skuhajte Talianetta Wok tjesteninu sweet &
spicy povrće prema uputama na vrećici. Trebat će vam samo 5
minuta!
Wok tjesteninu sweet & spicy povrće pomiješajte s dinstanom
tikvicom te dodajte mladi špinat i nasjeckane masline. Umutite dva
jaja i prelijte ih preko tjestenine, a vatru ugasite kada su jaja
gotova.
Posluživanje:
Pad Thai s dodatkom mediteranskih okusa servirajte uz malo
nasjeckanog mladog luka.
Zapečena tjestenina Carbonara s dodatkom slatke paprike
Sastojci:
1 vrećica Talianetta tjestenine Carbonara
50g krušnih mrvica
20g naribanog parmezana
2 žličice maslinovog ulja
1 žličica mljevene slatke paprike
½ žličice češnjaka u granulama
sol i mljeveni crni papar
peršin
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Dok se pećnica zagrijava, skuhajte Talianetta tjesteninu Carbonara
prema uputama na vrećici i pripremite posip. U zdjelici
pomiješajte maslinovo ulje, krušne mrvice, naribani parmezan,
mljevenu slatku papriku, češnjak u granulama, sol i mljeveni crni
papar. U vatrostalnu posudu, koju ste prethodno premazali
maslinovim uljem, ravnomjerno rasporedite tjesteninu i na kraju
dodajte posip od parmezana i mljevene slatke paprike koji ste
prethodno pripremili.
Pecite na 180 °C oko 15 minuta ili dok gornji sloj ne poprimi
zlatnu boju i postane hrskav.
Posluživanje:
Zapečenu Talianetta tjesteninu Carbonara servirajte uz malo
nasjeckanog svježeg peršina i poslužite uz čašu bijelog vina.
Burger s dodatkom Mac'n'cheese tjestenine
Sastojci:
1 vrećica Talianetta tjestenine Mac'n'cheese
4 pljeskavice
4 peciva za burger
zelena salata
rajčica
kiseli krastavci
luk
ketchup
Pljeskavice ispecite na roštilju ili tavi. Narežite rajčicu,
kisele krastavce i luk na tanke ploške, a nekoliko listova zelene
salate dobro operite.
Dok se pljeskavice peku, pripremite Talianetta tjesteninu
Mac'n'cheese prema uputama na vrećici. Za samo 10
minuta, novi omiljeni dodatak burgeru bit će gotov!
Posluživanje:
Kreirajte savršeni burger tako da na tostirano pecivo za burger
dodate pljeskavicu, dvije žlice Talianetta tjestenine
Mac'n'cheese, zelenu salatu, rajčicu, kisele krastavce,
malo luka i ketchupa (ili druge burger dodatke po vašem ukusu). U
novom omiljenom burgeru uživajte baš poput ekipe iz Karlovca - uz
čašu hladne pive!
Rezanci u umaku od gljiva i lička šnicla
Sastojci:
1 vrećica Talianetta rezanaca u umaku od gljiva
300g junećih odrezaka
75g krušnih mrvica
2 jaja
3 režnja češnjaka
2 žlice svježe sjeckanog peršina
1 žlica Vegete Natur ili soli
1dl bijelog vina
sol i crni mljeveni papar
biljno ulje za pohanje
Započnite s pripremom ličkih šnicli. Tanko narezane juneće odreske
dobro posolite i popaprite. Nakon toga svaki odrezak posipajte
krušnim mrvicama s obje strane i lagano istucite batićem za meso
(važno je da su mrvice dobro utučene s obje strane u meso). Tako
pripremljene odreske umočite prvo u razmućeno jaje, a zatim u
krušne mrvice te pohajte u vrućem ulju dok se ne napravi rumena
korica. Pohane odreske složite u dublju posudu, dodajte dvije-tri
žlice ulja od pohanja, sjeckani svježi češnjak i 1 žlicu Vegete
Natur. Sve zalijte s kvalitetnim bijelim vinom i toplom vodom te
kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta, tj. dok ne postanu
mekane.
Kada su vaše ličke šnicle skoro gotove, u samo 5 minuta pripremite
savršeni prilog – Talianetta rezance u umaku od gljiva.
Posluživanje:
Ličku šniclu servirajte uz rezance u umaku od gljive i malo
sjeckanog svježeg peršina, a uz njih poslužite i ostatak bijelog
vina koje ste koristili za pripremu ličkih šnicli.
Tjestenina sa špinatom i sirom uz dodatak domaćih artičoka
Sastojci:
1 vrećica Talianetta tjestenine sa špinatom i sirom
4 artičoke
limun
60g krušne mrvice
2 režnja češnjak
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
20g nasjeckanih badema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Artičoke očistite tako da im uklonite
vanjske, tvrđe latice, gornji dio odrežete, a stabljiku ogulite.
Pokapajte ih limunovim sokom i napunite smjesom krušnih mrvica,
češnjaka, peršinova lista i badema. Artičoke posložite u
vatrostalnu posudu, prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 20
minuta na 180°C pa otkrijte i pecite još desetak minuta.
Nakon što ste otkrili artičoke i vratili ih u pećnicu na još
desetak minuta, pripremite Talianetta tjesteninu sa špinatom i
sirom prema uputama na vrećici.
Posluživanje:
Talianetta tjesteninu sa špinatom i sirom poslužite uz dvije
artičoke i uživajte u laganom i ukusnom obroku, idealnom za tople
ljetne večeri!