Usred vrućine, usred ljeta, najviše mi paše Talianetta
Ti nama Talianetta recept, mi tebi Talianetta paket
Za vas smo pripremili:
1 glavna nagrada tjedno: paket s dva ručnika, dvije vodootporne torbice za mobitel i dvije boce za vodu + 4 Talianetta proizvoda
30 nagrada tjedno: paket s ručnikom, vodootpornom torbicom za mobitel i bocom za vodu + 2 Talianetta proizvoda
Svaki tjedan Talianetta nagrade stižu na 31 adresu diljem Hrvatske!
Kada je vani vruće, baš se nikome ne stoji za štednjakom – ali se, usprkos tome, svima fino jede. I zato bila bi šteta, ne biti tim Talianetta: uživati u finim okusima na čiju pripremu treba maksimalno 15 minuta.
Uključite se u naš kreativni natječaj, pripremite sebi Talianetta obrok - nama pošaljite fotografiju na kojoj se vidi Talianetta vrećica i opis svog obroka. Najkreativnije Talianetta fotografije i recepte nagrađujemo Talianetta paketom.
Kreativni natječaj traje od 1. 7. do 18. 8. 2024.
Sudjelovati
možete samo jednom. U slučaju više prijava iste osobe, u obzir
će se uzimati samo prva.
Tjedni pobjednici kreativnog natječaja bit će kontaktirani svakog ponedjeljka u podne.
![](./assets/images/pokloni@640.png)
Uključite se u kreativni natječaj:
![](./assets/images/InfografikaV6b@640.jpg)
Koja ti Talianetta najviše paše?
Talianetta je sinonim za tjestenine koje se spremaju jednostavno i brzo, a jako su fine. Iza tog prepoznatljivog imena krije se deset super jela i bogatstvo okusa među kojima će svatko pronaći svoju omiljenu tjesteninu. Isprobati ih vrijedi sve, ali koja Talianetta će najviše prijati tebi?
Riješi zabavni test i saznaj!
![Talianetta 4 sira](./assets/images/packshot_4sira.jpg)
Tjestenina sA 4 sira na brački način
Sastojci:
1 vrećica Talianetta tjestenine sa 4 sira
sušene smokve
orasi
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Za posluživanje:
2 žlice naribanog parmezana
Skuhajte Talianetta tjesteninu sa 4 vrste sira prema uputama na pakiranju. Dok se Talianetta tjestenina sa 4 sira kuha, nasjeckajte sušene smokve i orahe. Na zagrijanu tavu dodajte malo maslinovog ulja i popržite sušene nasjeckane smokve i orahe.
Posluživanje:
Na Talianetta tjesteninu sa 4 sira dodajte malo prženih smokava i oraha. Sve prelijte s još malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
![Talianetta 4 sira](./assets/images/packshot_napoletana.jpg)
Makaroni Napoletana s osvježavajućom salatom od krastavaca
Sastojci:
1 vrećica Talianetta Makaroni Napoletana
svježi krastavac
kiselo vrhnje
svježi kopar
sol i crni papar
Skuhajte Talianetta Makarone Napoletana prema uputama na pakiranju za samo 5 minuta. Dok se Talianetta Makaroni Napoletana kuhaju, uz pomoć mandoline za rezanje povrća narežite krastavce na tanke ploške. Narezane krastavce pomiješajte s kiselim vrhnjem, nasjeckanim svježim koprom. Začinite sa soli i crnim paprom po vlastitom ukusu.
Posluživanje:
Brze i jednostavne Makarone Napoletana u finom umaku od rajčice poslužite uz osvježavajuću salatu od krastavaca s vrhnjem i uživajte u ljetnim okusima čak i kad ste u žurbi!
Mac'n'cheese sa slavonskim twistom
Sastojci:
1 vrećica Talianetta Mac'n'cheese
kulen
krušne mrvice
peršin
Skuhajte Talianetta tjesteninu Mac'n'cheese prema uputama na pakiranju.
Trebat će vam samo 10 minuta!
Nekoliko šnita kulena narežite na trake i prepecite na zagrijanoj tavi nekoliko minuta. Dodajte dvije žlice krušnih mrvica i pržite još minutu, dvije dok kulen postane hrskav, s krušne mrvice zlatne boje.
Posluživanje:
Talianetta tjesteninu Mac'n'cheese pospite s prženim kulenom i krušnim mrvicama kako biste ovom američkom klasiku dali zanimljivi slavonski twist! Na kraju, dodajte malo nasjeckanog svježeg peršina radi boje i svježine.
![Talianetta 4 sira](./assets/images/packshot_carbonara.jpg)
Carbonara sa šparogama u pršutu
Sastojci:
1 vrećica Talianetta tjestenine Carbonara
šparoge
pršut
crni papar
mediteransko začinsko bilje
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Dok se pećnica zagrijava, operite šparoge, osušite ih te odstranite donji vlaknasti dio podanka. Kriške pršuta prerežite na pola i svaku šparogu omotajte polovicom kriške pršuta.
Omotane šparoge poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje tako da krajnji rub kriške pršuta okrenete dolje kako bi se „zapečatio“. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 7-8 minuta. Šparoge zatim uz pomoć kista premažite masnoćom koju je pustio pršut, začinite ih paprom i mediteranskim začinskim biljem pa vratite u pećnicu na još 7-8 minuta, dok ne omekšaju.
Dok se šparoge omotane pršutom peku, pripremite Talianetta tjesteninu Carbonara prema uputama na pakiranju.
Posluživanje:
Servirajte Talianetta tjesteninu Carbonara s nekoliko šparoga u pršutu. Jedno pakiranje Talianetta tjestenine Carbonara bit će dovoljno za dvije osobe. Ako kuhate za cijelu obitelj, samo prilagodite količinu ovisno o broju okupljenih za stolom i uživajte u jako brzom, ali jako finom ručku ili večeri.
![Talianetta 4 sira](./assets/images/packshot_bolognese.jpg)
Makaroni Bolognese uz Caprese salatu
Sastojci:
1 vrećica Talianetta Makarona Bolognese
Mozzarella
Rajčica
svježi bosiljak
maslinovo ulje
krema na bazi balzamičnog octa
sol i papar
parmezan
Skuhajte Talianetta Makarone Bolognese prema uputama na pakiranju.
Osam minuta, koliko je potrebno da se skuhaju Talianetta Makaroni Bolognese, bit će vam dovoljno za pripremu Caprese salate.
Narežite mozzarellu i rajčicu na tanke ploške. Posložite ih na tanjur, dodajte listiće svježeg bosiljka. Začinite kombinacijom maslinovog ulja, kreme na bazi balzamičnog octa, soli i papra.
Posluživanje:
Servirajte Talianetta Makarone Bolognese uz naribani parmezan i Caprese salatu. Savršeni spoj klasika kojem ćete se uvijek iznova vraćati!